Begynd at leje og hjælp kloden

Sep 9, 2022

I 2022 faldt Earth Overshoot Day den 28. juli. Earth Overshoot Day markerer datoen, hvor menneskeheden har opbrugt naturens budget for året. Resten af ​​året fastholder vi vores økologiske underskud ved at trække lokale ressourcelagre ned og akkumulere kuldioxid i atmosfæren. En af hovedårsagerne til, at Overshoot Day-datoen faldt så tidligt i år, er fordi vi køber meget mere, end vi faktisk har brug for. Vi er vant til, at hvis vi mangler noget nyt, så køber vi det. Et af vores mål hos Hygglo er at forbedre forbrugsadfærden med fokus på at leje i stedet for at købe - vi vil gøre forbruget mere bæredygtigt, billigere og nemmere. Hvordan tror vi det vil ske ved at leje i stedet for at købe.

Lejemodellen er mere bæredygtig

Generelt øger udlejningsmodellen brugsgraden af ​​tingene og mindsker spild. Samlet set betyder det, at verden skal producere færre ting, som på den måde påvirker miljøet og klimaet.

Der er selvfølgelig nogle undtagelser – kører man fra Haparanda for at leje en stige i Ystad, bliver miljøbelastningen negativ.

Billigere

Mange tror, ​​at det er dyrt at leje en borehammer til 100 kroner om dagen "fordi det kun koster et par hundrede at købe den selv”, men hvis du ikke har et så stort behov, køber du noget unødigt og havner derfor i minus frem for i plus.

Når du lejer via Hygglo, er forsikring også inkluderet - hvilket betyder, at når noget fx går i stykker, vil det blive erstattet. Det gælder ikke, når du ejer dine egne ting, hvilket man ofte glemmer.

Nemmere

Dette kommer selvfølgelig an på situationen, men de fleste mennesker, der bruger Hygglo, finder det nemmere af tre grunde:

  • Det er ofte tættere på at leje af en nabo end at tage hen til en butik*
  • Private er som regel mere fleksible, når det kommer til tidspunkter og steder – de har tid, når du har tid
  • Udlejeren kender som regel den udlejede ting rigtig godt og er engageret – hvilket giver dig svar på de spørgsmål, du måtte have.

* Hygglo er en startup, der stadig udvider sig, så hvor i landet du er, har meget at gøre med, hvor tæt tingene er. Vi anbefaler at tjekke din placering på http://hygglo.se/location for at se, hvor mange ting der er i nærheden af ​​dig.

Sikkert

At leje af andre mennesker kan være skræmmende, og mange har sagt, at grunden til, at de foretrækker at leje via et firma frem for private, er at de ikke har tillid til enten at modtage den rigtige vare, eller at varen går i stykker.

Hygglo har gjort peer-to-peer leje sikkert og troværdigt. Alle brugere skal nemlig logge ind med NemID/MitID og gennemgå vores kredittjek for at leje via Hygglo. Vores forsikring dækker også for 30.000 kr uden selvrisiko. Det betyder, at både lejer og udlejer er sikre, når der udlejes via Hygglo.