Hvorfor eje, når man kan leje?

Jan 11, 2022

Denne tekst er skrevet af vores udlejer Thomas Rem.

Er 2020 vendepunktet for vores forbrugsmønster? Er det nu blevet normalt at leje i stedet for at eje?

Det siges, at man skal eje det, der stiger i værdi, og leje det, der falder i værdi. Udover vores hjem, kunst, et par ure og værdipapirer, falder værdien af de fleste andre ting, vi ejer , fra den dag vi anskaffer det. Vi bruger også meget sjælendt meget af det vi ejer og køber det på impuls eller køber det til en enkelt lejlighed. Selvom jeg selv bruger tjenesten som en klima- og miljøhandling, så det er det nok det økonomiske aspekt, der vil give flere lyst til at være en del af deleøkonomien.

Forsøger du at sælge et par 4-5 år gamle ski, vil prisen nærme sig nul, men du skal ikke leje dem ud mange gange for at tjene mere end hvad den mulige salgspris ville være. Det samme gælder for lejeren, der slipper på et kæmpe værditab på eksempelvis deres toptouring ski, der skulle bruges på påskeferien, som heller ikke blev til noget i år.

Jeg startede selv med Hygglo, da jeg skulle bruge en bordsav, men kendte ingen, der havde en. Da jeg så, hvor nemt det var, tilføjede jeg min egen kassecykel og ski på Hygglo. Især kassecyklen har været en success og den udlejes til samme pris som mellemstore biler. De fleste lejer den 1-3 dage og den har været brugt på flere filmoptagelser og i dokumentarer. Mange har også valgt at prøve den af, inden de køber deres egen, da butikkerne sjælendt udlåner cykler og flere dage.

Som en der er engageret i miljøspørgsmålet og en der kæmper for, at vi skal reducere vores forbrug, er tjenester som Hygglo en naturlig del af hverdagen. Det er med til at løfte brugervenligheden af de ting, vi allerede ejer, og giver en rigtig god tilgængelighed til ting, vi kun skal bruge hvert andet år.

Derudover er vi, som tager del i deleøkonomien i dag, vores egen lille klike af mennesker, der er venlige og serviceorienterede mennesker!