Hygglo fusionerer med britiske Fat Llama

Sep 9, 2022

Den svenske udlejningsplatform Hygglo, grundlagt i 2016 af Ola Degerfors, Axel Hellström og Henrik Fräsén, har i løbet af de senest år også lanceret sin platform i Norge, Finland og senest i 2022 også i Danmark.

Nu tager virksomheden et stort skridt ind på det internationale marked ved at opkøbe den britiske konkurrent Fat Llama, der også blev grundlagt i 2016 i London. Hygglo ejes blandt andet af Schibsted og Norrsken, der begge investerede i virksomheden for første gang i 2017.

Det sammenlagte selskab bliver verdens største P2P-udlejningsplatform med kunder i Europa og USA. Begge virksomheder deler ideen og ønsket om at skabe en mere bæredygtig livsstil ved at give folk mulighed for at leje ting af hinanden i stedet for at købe nye.

  • Jeg er meget glad for handlen og nu at kunne fusionere vores virksomheder. Siden vi grundlagde Hygglo, har målet altid været at vokse og tilbyde flere og flere mennesker en mere bæredygtig livsstil. Chaz og Rosie har opbygget Fat Llama til en utrolig virksomhed med avanceret verifikationsteknologi, fantastisk design og en loyal kundebase af både udlejere og lejere. Det er et stort øjeblik for os, og jeg ser virkelig frem til i fællesskab at skabe verdens største og mest sofistikerede udlejningsplatform for ting, siger Ola Degerfors, grundlægger af Hygglo.
  • Vi ser frem til at hjælpe Hygglo med at bygge en stor europæisk markedsplads i de kommende år. Vi tror på, at leje af ting og udstyr kan være en meget værdifuld forretning for de virksomheder, der tidligt etablerer en førende position, siger Richard Sandenskog, investeringschef i Schibsted.

Fusionen betyder, at Hygglo er ansvarlig for Fat Llamas team, drift, software og brand. Fat Llama vil beholde sit brand i Storbritannien, USA og andre nye markeder i Europa i en overgangsperiode, hvor Fat Llamas medstiftere Chaz Englander og Rosie Dallas også bliver hos virksomheden for at hjælpe med integrationen mellem virksomhederne. De kommer også til at være en del af selskabets bestyrelse.

  • I 2016 startede vi ud med en vision om at skabe denne geniale service, der gør det muligt at leje alt.  Det har været en fantastisk rejse med at opbygge Fat Llama til dette niveau, og vi er glade for at være en del af Hygglo, en virksomhed, der deler vores værdier og ønske om at transformere forbrugernes ejerskab. Vi har lang vej endny, og det bliver ikke nemt, men sammen kan vi gøre en forskel i verden og nå dette mål, siger Rosie Dallas, medstifter af Fat Llama.

Førende aktører i deleøkonomien

Både Hygglo og Fat Llama har etableret sig som førende aktører i deleøkonomien. Tilsammen vil de kunne tilbyde over 400.000 ting at leje, såsom campingudstyr, kameraer, droner, DJ-pulte og haveredskaber.

Ligesom Hygglo er Fat Llama vokset i popularitet i de senere år, da flere og flere mennesker ønsker en mere bæredygtig livsstil. 57 procent af britiske og tyske forbrugere udtalte i 2020, at de havde ændret deres livsstil markant til gavn for miljøet. I stedet for gentagne gange at købe husholdningsartikler, der kun bruges en håndfuld gange, henvender folk sig til platforme som Fat Llama og Hygglo for at leje værktøjer i jagten på en grønnere tilgang til forbrugsvarer. Som et eksempel er den gennemsnitlige boremaskine kun brugt 12 minutter i løbet af sin "levetid".

Ifølge en uafhængig undersøgelse foretaget af European Rental Association fandt den for nylig ud, at ved at leje en vare i stedet for at købe den, kan dens samlede CO2-fodaftryk reduceres med op til 50 %.