Hvorfor du bør leje i stedet for at eje?

Tips Jan 11, 2022

Hvorfor er det så godt at leje? En af vores opfordringer hos Hygglo er at optimere forbruget - vi vil gøre det både mere bæredygtigt, billigere og nemmere. Hvordan tænker vi så, at det virker?

  1. Lejemodellen er mere bæredygtig

Generelt kan man sige, at lejemodellen øger udnyttelsesgraden af ting og i Hygglos tilfælde gælder det hos private, der allerede har købt ting. Det betyder at verden generelt har brug for at fokusere mere på at producere ting, som direkte påvirker miljøet og klimaet i en positiv retning.

Der er selvfølgelig nogle forbehold - hvis du kører i bil fra København til Jylland for at leje en trappestige, vil miljøbelastningen være negativ.

2. Billigere

Det kan man selvfølgelig argumentere i begge retninger for - mange tror, det er dyrt at leje en hammer til 100 kr om dagen ”fordi det kun koster et par hundrede at købe den selv”. Men køber du en billige borehammer med argumentet, kan du sammenligne det med at ”tjene” penge på nedsat varer. Har du ikke et behov der er så stort køber du noget unødigt og går derfor efter i minus fremfor plus.

Når du lejer via Hygglo, er forsikring også inkluderet - hvilket betyder, at når noget går i stykker, f.eks. slid vil du blive erstattet af det. Dette gælder ikke, når du ejer din egen ting, og det er nemt at glemme.

3. Nemmere


Ligesom med prisen er dette noget, der er sandt, men nogle gange ikke. De fleste mennesker, der bruger Hygglo, finder det nemmere af tre grunde:

  • Det er ofte tættere på at leje af en nabo end at finde i en butik *
  • Individer er normalt mere dynamiske, når det kommer til tidspunkter og steder – de har simpelthen tid, når du har tid
  • Ejeren af ​​ting har som regel god kontrol og er engageret - hvilket giver dig gode svar på dine spørgsmål

* Hygglo er en startup, der stadig udvider sig, så hvor i landet man befinder sig er meget påvirket af, hvor tæt tingene er. Vi anbefaler at tjekke din placering ud på http://hygglo.dk/location for at se, hvor mange ting der er i nærheden af ​​dig.

Tags