Cykelferie i Norden

Sommer Jul 15, 2022

En fantastisk måde at opleve Norden på er på cykelsadlen. Der er nok ingen bedre måde at opleve naturen på, end når man cykler langs kysten, over sletter og mellem bjerge. Hos Hygglo kan du leje alt, hvad du skal bruge til din cykelferie.

En cykelferie planlægges på mange måder. Fra blot at cykle med al oppakningen, til at spænde cyklerne på bilen og køre rundt mellem forskellige steder, til at tage cyklerne med i toget eller blot at cykle i dit nærområde. I dette indlæg vil vi se nærmere på de forskellige cykling med oppakning.

Cykelferie med oppakning

Her er det kun energien der sætter grænser for hvor langt man kan cykle, jeg havde en tidligere kollega der cyklede fra Stockholm til Berlin, fik en øl med en ven og så cyklede hjem igen. Lige så ekstremt behøver du ikke at gøre det, men du kan faktisk cykle længere, end du tror. Husk at tage nogle reservedele og værktøj med for det bliver mange timer på cyklen og ting kan gå i stykker, så er det godt selv at kunne ordne det, hvis man står midt i ingenting.

Først og fremmest skal du medbringe oppakning, det er hovedsageligt tre måder at gøre dette på: Rygsæk, cykeltasker på cyklen og en trailer efter cyklen.


Rygsæk

Fordelen ved en rygsæk er, at den er meget enkel, du har sikkert en rygsæk derhjemme allerede, som du kan bruge. Ulempen er, at din ømme bagdel efter et stykke tid vil være endnu mere øm, fordi belastningen ligger på skuldre/ryg og dermed går lige ned i sadlen, med din ømme bagdel som mellemlag. Så det er ikke den bedste løsning, hvis du skal cykle langt.

Cykeltasker

Så er næste alternativ at pakke tasker på cyklen. Fordelen er, at cyklen ikke bliver længere, og du slipper for at trække en trailer. Ulempen i forhold til trailere er mængden af ​​udstyr du får med dig som er ret begrænset.

Cykeltrailer

Alternativet til meget udstyr kaldes trailer, så er der hellere risiko for, at du pakker for meget og det bliver for tungt, men du får med garanti det du skal bruge og lidt til. Der er to forskellige typer anhængere, du kan bruge, den ene er en cykelvogn eller multisportsvogn, som også bruges til at køre børn i. Den anden hedder blot en cykelanhænger og fås i lidt forskellige formater og former. Ulempen er, at der er to ekstra hjul, der tager i jorden, hvilket gør dette til den tungeste mulighed for dig som cyklist.


Andre ting der kan være gode at have er telt, liggeunderlag, sovepose, pandelampe og køkken. Og selvfølgelig en god cykel!

Planlægning

Ligesom når man vandrer, er det vigtigt at planlægge sin rute og lægge en masse fritid i planlægningen, at have tid til at ordne den punk man har, have tid til at slå teltet op, hvis man skal på lejr og have tid. at nyde naturen selvfølgelig. Måske også for at indhente det uplanlagte stop på det sted, der bare så for dejligt ud til ikke at stoppe. Du kan selvfølgelig også springe teltet over og cykle mellem forskellige kroer, hostels og hoteller. Du skal heller ikke undervurdere at blive længere ét sted og kun lave dagsture derfra.

Lej det du skal bruge til cykelferien hos Hygglo.

Tags