Motorbåd

Sommer Jul 12, 2022

Motorbåd

En motorbåd er kort sagt lige præcis, hvad det lyder som, nemlig en båd med motor. Motorbåde er populære at udleje i løbet af sommeren, så lad os se nærmere på nogle forskellige typer motorbåde, som du kan leje hos Hygglo.

Konsol

Et konsol er en enkel og praktisk båd perfekt til solrige dagsture om sommeret. Konsollen er normalt helt åbent og udstyret med en påhængsmotor. Den mest almindelige længde er 5 til 7 meter. Fordi båden er så åben, er den ikke egnet til regnvejr og åbent hav, så du bør planlægge ud fra vejret, når du skal ud med sådan en båd. På gode dage er den perfekt som transportbåd, til fisketure og alle former for vandsport. Fordi konsollen er nem at manøvrere, er det også en rigtig god begynderbåd.

Bowrider

En bowrider minder på mange måder ret meget om konsollen, da den også er forholdsvis åben og udstyret med påhængsmotor, men bowrideren egner sig meget bedre til at sejle i skiftende vejr og har en stor bred forrude i midten af ​​båden. Da bowrideren kan køres med fuld overdækning, er du godt beskyttet mod vejr og vind. Et kendetegn ved en bowrider er, at den har to siddezoner, en forrest i stævnen og en ved agterstavnen. En bowrider er fremragende til passagertransport og vandsport. Ligesom konsollen er bowrideren nem at håndtere og nem at sejle


Daycruiser

En daycruiser er ofte større end de ovennævnte både, og har god plads til bagage og hele familien eller vennegruppen. Båden er velegnet til både dagsture og overnatninger og byder på flere faciliteter end en bowrider eller konsol gør, såsom toilet og ofte køkkenfaciliteter. Dette gør daycruiseren til en fremragende båd til weekendture. En stor forrude og baldakin holder al bagage og alt ombord tørt, så lidt dårligt vejr i en daycruiser gør ingenting. Daycruiseren er ofte dyrere i indkøb end en konsol eller en bowrider. De fås med både indenbords- og påhængsmotorer, nogle kan også have dobbeltmontering.

Båd med kahyt

Går vi en størrelse op, kommer vi til en båd med kahyt, en såkaldt kahytsbåd. De fleste kabinebåde har en indenbordsmotor og et fladt undervandsskrog. Nogle modeller er designet, så man kan bruge båden med høj komfort store dele af året, da de er lukket bagtil, hvilket betyder, at både styreplads og salon er indendørs. Derudover kan der være flybridge med førerplads og siddeplads på taget. Livet med en kahytsbåd har mange fordele, som at kunne sejle i al slags vejr, man skal ikke styre med baldakin og der er god plads til en masse bagage, hvilket gør kahytsbåden til et godt valg til sommerferie på havet.

Tags