Girafsliber, hvad er det og hvad bør man tænke på?

Værktøj May 5, 2022

Skal du male i et eller flere rum derhjemme? Så skal du højst sandsynligt have en girafsliber for at gøre arbejdet nemmere. Men hvilken skal du vælge, og hvad er egentlig en girafsliber?

Girafsliber er en stor slibemaskine med en stor slibeskive, der er beregnet til at slibe store arealer og som oftest bruges til slibning af vægge og lofter. Det bruges oftest til at slibe en pudset overflade eller slibe maling af. Den minder meget om en excentrisk slibemaskine fordi de begge har en roterende slibesål, men girafkværnen er normalt næsten dobbelt så bred som en excentrisk slibemaskine. Girafsliberen har et langt håndtag, som i nogle modeller kan forlænges yderligere, for på en behagelig måde at kunne nå længere end kun ens arme kan. Ved hjælp af disse egenskaber bliver girafsliberen et effektivt værktøj til slibning af vægge og lofter.

Hvilken girafsliber skal du have?

Girafslibere har stort set samme konstruktion, men der er detaljer, der adskiller sig, som gør nogle slibere mere velegnede til bestemte opgaver end andre. Her gennemgår vi de vigtigste forskelle.

Motorens placering

Motoren på de fleste girafslibere er placeret på selve slibehovedet, mens den på flere dyrere modeller er placeret på håndtaget på sliberen. Det gør en kæmpe forskel i vægtfordeling og balance i værktøjet, når vægten af ​​motoren ender tæt på, hvor du er. Hvis du sliber meget store flader eller tage, er det bedre at have motoren placeret så langt nede som muligt i stedet for i selve hovedet, da det gør arbejdet lettere og mindre anstrengende.

Længden på sliberen

Hvilken højde skal du slibe i? Mange slibere har forlængerdele, du kan montere for at øge din rækkevidde. Skal du slibe tag i et ældre hus med højt til loftet, bør du bruge et girafslibepapir med mulighed for tilbygning. Med mange kværne kan du arbejde komfortabelt op til 3-3,5 meter. Skal du slibe en overflade, der er højere end én, anbefaler vi, at du også lejer en arbejdsplatform.

Slibehovedets design

Slibehovedets design kan afgøre, om du kan slibe helt ind i hjørner og samlinger eller om der er et lille mellemrum, der skal slibes i hånden. Helt runde hoveder efterlader ofte et hul mellem sandpapiret og kanten af ​​slibehovedet. Mange dyrere girafslibere har slibehovedet udformet således, at du kan komme til det helt ud til hjørner og samlinger, hvilket ofte betyder, at det er rundt, men med en lige kant. Nogle slibere har også udskiftelige hoveder, så du kan skifte hoveder afhængigt af det job, der skal udføres.

Mulighed for tilslutning af støvsugere


De fleste girafslibere har faktisk mulighed for at tilslutte støvsugere. Du skal bare huske også at leje en støvsuger, og det er faktisk muligt at leje færdige pakker hvor både girafsliber og støvsuger medfølger. Brug af en støvsuger bidrager ikke kun til et pænere og sundere arbejdsmiljø, menat komme af med det løse støv slider også mindre på sandpapiret og giver et bedre resultat på den overflade du sliber.

Så tjek vores girafslibere ud og lej den, der passer bedst til dit projekt! Mangler du en støvsuger eller arbejdsplatform, så har vi også det.

Tags