Jordfræser, der er flere fræsere end man lige først tror

Værktøj May 5, 2022

En jordfræser bruges til at løsne jorden, bryde klumper af jord og ilte jord, der skal dyrkes. Den kan bruges både i blomsterbede og som forberedelsesarbejde til at lægge græsplæner. Med Hygglo kan du leje den jordfræser, du har brug for!

Man kan med fordel køre en jordfræser i det tidlige forår, inden væksten tager fart. Men jorden er da som regel meget våd og mudret, hvorfor en kraftig jordfræser er en fordel. Nedenfor vil vi gå lidt igennem, hvilke forskellige typer jordfræsere der findes, og hvad der kendetegner dem, så du kan vælge den jordfræser, der passer til dine behov.

Generelt består en jordfræser af en styreenhed, motor og en cylinder med lodrette skær, altså ret lig en lodret fræser faktisk. Det, der adskiller en jordfræser fra en vertikalskærer, er hovedsageligt længden og vinklen på fræserne. Jordfræseren er designet til at dreje jorden og nå meget dybere, end en vertikalskærer gør. Derfor er skærene længere, desuden er de vinklede til virkelig at skovle jorden op og vende den. Der er et par forskellige slags jordfræsere:

Jordfræser med hjul

Næsten alle jordfræsere har transporthjul. Der findes dog tungere varianter, som ikke kun har transporthjul, men faktisk har drivhjul, der er i jorden hele tiden under arbejdet. Disse maskiner er som regel dem med de kraftigste motorer, så de bliver så tunge, at de skal have hjultræk for at være overskuelige. De har ofte en justerbar arbejdsbredde og flere gear. Fordelen ved dette er, at de kan vendes, hvilket gør dem nemme at håndtere på trods af deres størrelse og vægt. Disse maskiner er at foretrække, hvis du har større arealer, der skal fræses, fx at du forbereder en græsplæne eller skal i gang med at dyrke et sted, der er tilgroet, og hvor jorden ikke har været brugt i længere tid.


Jordfræser med skær under motoren

Den mest almindelige model er jordfræsere, der er lidt mindre og har skær direkte under motoren. Disse har som regel også hjul, men de hjul er kun støttehjul, der bruges ved flytning af fræseren, når fræseren virker, er disse hjul normalt klappet op. Da indsatserne er placeret direkte under motoren, bliver den både kompakt og dermed lettere at håndtere, motorens vægt er også med til at skubbe indsatserne ned i jorden. På disse modeller er det drejningen af ​​skæret, der er med til at drive jordfræseren fremad. Nogle gange er det muligt at bakke selv med disse modeller, men uanset hvad er de lidt tungere end jordfræseren med hjul som beskrevet ovenfor.


Elektrisk jordfræs

I dag findes der også mange elektriske jordfræsere. De er ofte ret små og har normalt ikke så stærke motorer. De er dog ofte meget lette og dermed nemme at håndtere, fordi de mangler en benzinmotor, der vejer meget i sig selv. Men fordi de er lette, får de heller ingen hjælp af deres egen vægt til at skubbe indsatserne ned i jorden. Hvilket egentlig ikke betyder noget, da de stadig har ret små motorer, bruges disse stadig kun til jord, der allerede er ret porøs og let at bearbejde. Disse er perfekte, hvis du for eksempel har en lille grund i nærheden af ​​huset, som skal revitaliseres inden sæsonen.


Jordfræstilbehør med rydningssav

Nu er der også begyndt at komme jordfræstilbehør til rydningssave og multimaskiner. Så udskifter du selve savhovedet med et jordfræshoved. Arbejdsbredden er da meget begrænset, ligesom dybden af ​​skærene ofte er begrænset.


Lej en jordfræser på Hygglo

Fordelen ved at leje en jordfræser hos Hygglo er, at du kan leje lige præcis den type jordfræser, du skal bruge i lige netop dit tilfælde. Hvis der kun skal arbejdes på det blomsterbed, der er tættest på huset, så lej en elektrisk. Vil du rydde et nyt stykke jord til dyrkning, så lej en solid jordfræser med hjul. Derudover er forsikring uden selvrisiko inkluderet og du betaler trygt og enkelt gennem Hygglo.

Tags